DÁVÁME AMATÉRŮM PÉČI JAKO MAJÍ PROFESIONÁLOVÉ, ŘÍKÁ ZAKLADATEL PROJEKTU SPORTHELP.

Autor

I sportovec na amatérské úrovni si nyní může připadat jako profesionál! Bránu ke službám v oblasti zdravotní péče, sportovního úrazového pojištění a sportovních benefitů pro sportovce otevřel v průběhu jara na českém trhu projekt SportHelp. „Vznikl na základě osobních zkušeností, což garantuje maximální kvalitu a pochopení našich klientů,“ vysvětluje Jan Křemen, jeden ze spoluzakladatelů SportHelp.

DÁVÁME AMATÉRŮM PÉČI JAKO MAJÍ PROFESIONÁLOVÉ, ŘÍKÁ ZAKLADATEL PROJEKTU SPORTHELP.

Co je smyslem projektu SportHelp, který je pro sportovce na českém trhu k dispozici od roku 2022?

Poskytnout všem sportovcům s výjimkou profesionálů kvalitní péči směřující k jejich zdraví.  Ale chceme jim dopřát stejnou péči, kterou mají profesionálové.

Jak vlastně SportHelp vznikl?

Na základě osobních zkušeností. Já i můj společník aktivně na amatérské úrovni sportujeme. A ani nám se občas nevyhnou nějaké úrazy nebo zdravotní trable. Osobně jsem měl přetrhané vazy v koleni. Objednávání k lékaři, čekání v ambulancích, následná rehabilitace... Ať už jsme se potýkali s jakýmkoliv zdravotním problémem, vždy jsme se utvrdili, že zajištění lékařské pomoci, následné rekonvalescence i vyřízení pojistné události je velice komplikované a bere spoustu času a energie. Rozhodli jsme se to změnit.

Co tedy SportHelp potenciálním klientům nabízí?

S námi je sport bez starostí! To je naše motto, které naplňujeme. Spousta lidí se třeba v případě zranění spoléhá jen na svoje základní zdravotní pojištění nebo úrazové pojištění v rámci životní pojistky. A následně jsou v případě potíží překvapeni, že vůbec nemají pokrytá rizika, která přináší i amatérský sport. Přitom každý pohybově aktivní člověk by měl chránit sebe i svoji rodinu. Nabízíme klientům speciální úrazové pojištění šité na míru sportovcům, kde jsou vyšší limity plnění pro případ úrazu a odškodnění. Spousta pojišťoven v případě sportovců slovíčkaří, ale náš produkt je ušitý na míru pohybově aktivním lidem. Toto exkluzivní pojištění jsme připravili s naším partnerem Kooperativa pojišťovnou.

letak-4

Úrazové pojištění však není jedinou a zásadní službou, kterou zajišťuje členství v programu SportHelp.

Jedním z našich klíčových partnerů je společnost, která nám umožnila přístup k databázi lékařů a diplomovaných zdravotní sester. Vybudovali jsme perfektní konzultační odbornou síť na pohybový aparát. A jak se náš projekt rozjíždí, aktivně se přidávají další lékaři, fyzioterapeuti či trenéři. Tudíž v případě zranění našich klientů odpadají zdlouhavé procedury objednávání, martyrium v čekárnách...  Třetím pilířem našich služeb jsou benefity, které členům zajišťují o třicet a více procent levnější sportovní život. Máme nasmlouvaných spoustu partnerů v podobě nejrůznějších sportovních firem od prodejců kopaček či sportovního oblečení, přes sportovní výživu až po služby kondičních trenérů. Jsme totiž přesvědčeni, že zásadní je už samotná prevence, které tímto pomáháme.

Pokud budu váhat nad členstvím, co bude váš největší trumf při přesvědčování?

Úrazové sportovní pojištění vás kryje po celém světě a kryje i nesportovní úrazy. Jsme schopní zajistit rychle nejen lékaře a odborné vyšetření, ale i následnou fyzioterapii, regeneraci, osobní kouče, tréninkové plány. Přes digitální kartu v mobilním telefonu, která je součástí členství, se každý v případě problémů čtyřiadvacet hodin denně sedm dnů v týdnu může spojit s naším call centrem, které zajistí kontakt s odborníky. Zase to uvedu na příkladu. Jeden z našich klientů měl nehodu na kole a rozdrtil si rameno. Do čtyř dnů od pádu absolvoval vyšetření magnetickou rezonancí, na kterou se běžně čeká týdny.

Pokud se amatérský sportovec stane členem SportHelp, ale zranění se mu budou vyhýbat, využije benefity plynoucí z členství?

Rozhodně ano! Z analýzy dat vztahující se na úrazy v České republice vyplývá, že sportovně aktivní jedinec kolem třiceti let má za rok až tři rizikové události. Nemusí jít hned o zlomenou nohu. Stačí vykloubený palec, těžce podvrtnutý kotník... Ve všech případech je možné využít naši službu. Navíc díky výjimečné databázi spolupracujících zdravotníků dokážeme zprostředkovat návštěvu lékaře, pokud odjedete na závod mimo bydliště a přepadnou vás problémy. A pak jsou zde zmíněné benefity. Každý člen má možnost absolvovat vyšetření InBody, které diagnostikuje stav těla a zdravotní rizika. K tomu je možnost využít síť fyzioterapeutů, masérů... Jsme přesvědčeni, že každý amatérský sportovec by se měl věnovat i edukaci a prevenci zranění. Věnovat vlastnímu tělu určitou péči, čímž eliminuje riziko zdravotních problémů.

Platí v případě členství omezení na sportovce, kteří jsou registrovaní v nejrůznějších svazech či asociacích?

Jsme určeni pro všechny sportovce, kteří nejsou profesionálové, tudíž sport není jejich hlavní zdroj příjmů. Je naprosto jedno, zda jste fotbalista vedený v rámci asociace, amatérský cyklista s licencí od svazu nebo hobby sportovec.

Nabízíte tři druhy členství od základního, přes prémiové až po exkluzivní. Jsou všechny možnosti jen dlouhodobé?

Nikoliv. Na základě zkušeností a poptávky jsme vytvořili i krátkodobá členství, která jsou velice populární. Uzavírají si je pořadatelé sportovních akcí, týmy a spolky pro případy soustředění či tréninkových kempů, závodů.

Odškodnění

T-Mobile Česká Enduro Série součástí Českého poháru!!!
Autor

T-Mobile Česká Enduro Serie se od roku 2023 stává součástí nově vzniklého Českého poháru v enduru v kategorii Race, přičemž závod Cardion Enduro Race Kraličák je i Mistrovstvím České republiky.

Pokračovat ve čtení

Autor

Generální partnerT-Mobile
Hlavní partneřiTREK
Merida
Horsefeathers
MTBiker
Norco
MONZAS
Generální mediální partnerNova
Hlavní mediální partnerHit rádio
Nova Sport
PartneřiSportHelp
Cyklostar
DodavateléBikeporn
MTBiker
FDF Bike shop
ACI
Kastar
Katmar
BG
Lipence
TKF
Mediální partneřiMTBs
Pinkbike
Bike and Ride
Partneři závoduGiant
Camelbak