Výbava na enduro závody: produktové tipy od Crankbrothers

Autor

Ze skromných začátků v garáži na Laguna Beach se značka Crankbrothers rozrostla v celosvětově uznávanou a přední značku pedálů, bot, teleskopických sedlovek, zapletených kol, pumpiček a nářadí. Na základě testování a prověření světovými jezdci, a to především v disciplínách downhill a enduro, vytváří Crankbrothers produkty, které zlepšují zážitky každého jezdce

Výbava na enduro závody: produktové tipy od Crankbrothers

Vyvíjí komponenty a doplňky určené pro jízdu v terénu, které díky promyšlenému designu poskytují vynikající funkci. Filozofie značky je velmi prostá: „Začínáme s čistým štítem a končíme produktem, díky kterému je každá další jízda lepší než ta předchozí.“ Z nabídky značky Crankbrothers jsme pro vás vybrali několik zajímavých produktů vhodných pro enduro závody i běžné ježdění v terénu.


MALLET ENDURO

cena: 4 299 Kč

Jak už název napovídá, Mallet Enduro jsou pedály navržené speciálně pro enduro. Konkávní žebrovaná platforma poskytuje dokonalou trakci a sražené hrany se snadno sklouznou, když dojde k nárazu do kamene. Čtyřstranný zámek a otevřený design se neucpe ani v totálním bahně. V nabídce je také varianta LS, která má o 5 mm širší osu oproti klasickému pedálu (q-faktor = 57 mm). Tato drobnost výrazně zlepšuje stabilitu ve vyšších rychlostech a zvyšuje jistotu v ovládání kola.

 

MALLET TRAIL

cena: 4 399 Kč

Nové pedály Mallet Trail skvěle doplňují řadu nášlapných pedálů Crankbrothers a perfektně zapadají mezi modely Candy a Mallet Enduro. Pedály jsou vybaveny dlouhými osami pro stabilitu ve vysoké rychlosti a dvěma nastavitelnými piny na každé straně pedálu pro skvělou přilnavost boty a pedálu. Čtyřstranný zámek a otevřený design se neucpe ani v totálním bahně.

 

MALLET ENDURO SPEEDLACE

cena: 4 299 Kč

Nejen pro pedály Crankbrothers jsou určené tyto enduro boty pro nášlapné pedály. Podrážka MC1 má velký box okolo kufrů pro snadné nacvaknutí a vycvaknutí i v blátě, pod kufry je vložena tuhá vložka pro skvělý přenos síly na pedál a podrážka na špičce a patě je poddajnější a spolu se směrovým vzorkem na podrážce vás podrží během chůze do kopce i z kopce. O tlumení nárazů se stará polstrovaná EVA vložka. Snadné a rychlé šněrování, odvětraný mesh materiál, polstrovaný jazyk s kapsou na tkaničky, aby se nezamotaly do řetězu, guma na patě i špičce pro ochranu boty i nohy, grip proti vyzouvání paty a detaily v designu Crankbrothers.

STAMP 3

cena: 2 999 Kč

Špičkové platformové pedály s vynikajícím gripem a konkávním tělem vyrobeným z materiálu AM60B Magnesium Alloy pro co nejnižší hmotnost a zároveň skvělou výdrž. Minimální profil 16 mm, 10 nastavitelných pinů na každé straně, kvalitní ložiska a těsnění pro co největší výdrž v náročných podmínkách. Nabízeny jsou ve dvou velikostech podle velikosti bot – varianta Small (platforma 100 x 100 mm) pro velikost bot EU 37 až 43 a varianta Large (114 x 111 mm) pro boty 43 až 49.

 

STAMP SPEEDLACE

cena: 3 799 Kč

Do posledního detailu promyšlené boty pro platformové pedály. Podrážka MC2 díky vzorku ve tvaru pedálu Stamp skvěle drží na pedálu a přitom nabízí skvělou odolnost. Tuhá část pod pedálem skvělé přenáší sílu šlapání a měkčí zóny podrážky pod špičkou a pod patou se směrovým vzorkem umožní jistou chůzi do kopce i z kopce. Polstrovaná EVA vložka se stará o tlumení nárazů. Snadné a rychlé šněrování díky Speedlace systému, kapsa na tkaničky, aby se nezamotaly do řetězu, stažení páskem na suchý zip, odvětraný mesh materiál, polstrovaný jazyk, guma na patě i špičce pro ochranu boty i nohy, grip proti vyzouvání paty a detaily v designu Crankbrothers.

HIGHLINE 3

cena: 4 999 Kč

Sedlovka Crankbrothers Highline 3 je cenově dostupnější alternativou k modelu Highline 7. Stejně jako u Highline 7 jsou použita prémiová těsnění Trelleborg, exkluzivní kluzná pouzdra Igus LL a kvalitní sada kabelů Jaqwire pro vysokou kvalitu a spolehlivost. Plynulý krok sedlovky má na starosti otevřená olejová lázeň. Snadná instalace do rámu díky odpojitelnému ovládání. Materiál: hliník 7075-T6. Průměry: 30,9 a 31,6 mm. Varianty zasunutí: 125 mm, 150 mm, 170 a 200 mm. Dodáváno bez páčky, ta je nabízena samostatně.

 

HIGHLINE REMOTE KIT

cena: 1 499 Kč

Ovládací páčka k sedlovkce Crankbrothers Highline je kompatibilní také s většinou mechanických teleskopických sedlovek jiných značek. Univerzální montážní systém – nahoru/dolu, vpravo/vlevo. Nekonečná možnost nastavení páčky – 360° rotace / 22° náklon. Objímka s jedním šroubem. Balení obsahuje 1 kus traction gripu (hrubá samolepka) pro lepší ovladatelnost sedlovky v rychlých sekcích.

 

KLIC HV GAUGE CO2

cena: 1 399 Kč

Luxusní minipumpička se skládací rukojetí, skrytou hadičkou uvnitř těla a patentovanou magnetickou hlavicí je připravena na oba typy ventilků. Dále je vybavena manometrem a adaptérem na CO2 bombičku a nechybí ani držák na rám. Maximální tlak 110 psi/7,6 bar, hmotnost 186 gramů, délka 260 mm.

 

MULTI-20 TOOL

cena: 999 Kč

Lehké 20-funkční nářadí s integrovaným knotovačem na opravu bezdušových plášťů a úložným prostorem, který obsahuje náhradní knoty a místo pro rychlospojku řetězu. Dále obsahuje: nýtovač pro 8/9/10/11/12-rychlostní řetězy, centrovací klíče #0, #1 a #2, inbusy 2/2,5/3/4/5/6/8 mm, šroubováky křížový a plochý, Torx klíč T10 a T25, nástroje na rovnání kotoučů a na vyšroubování jádra ventilku. Tělo je vyrobeno z hliníku 6061-T6, samotné nářadí z vysokopevnostní oceli.

 

STERLING FLOOR PUMP

cena: 1 699 Kč

Luxusní dílenská pumpa s přepínáním pro foukání velkého tlaku nebo velkého objemu. Lehká hliníková základna pro skvělou oporu během pumpování, odolné hliníkové tělo, analogový manometr, úložný prostor v madle pumpy. Maximální tlak 160 psi/11 bar, kompatibilní s galuskovým i auto ventilkem.

 

Produkty značky Crankbrothers najdete na webu firmy Progress Cycle, která je výhradním distributorem Crankbrothers pro ČR a SR.



Giant představil novou generaci enduro speciálu Reign
Autor

Modelová řada Reign byla poprvé představena v roce 2005 jako jedno z prvních horských kol Giant s odpružením Maestro. Za těch skoro dvacet let se toho hodně změnilo a jak šel čas, Reign se neustále vyvíjel – od technologií odpružení přes velikosti kol, materiály rámu až po geometrie. A nelze pochybovat o tom, že právě tohle kolo posouvalo hranice trailového a enduro ježdění, a to už dávno předtím, než moderní enduro závody vůbec existovaly. Reign má závodění ve své DNA, ale stejně tak je doma na „backcountry“ vyjížďkách nebo v bikeparku.

Pokračovat ve čtení

Autor

Generální partnerT-Mobile
Hlavní partneřiTREK
Merida
Horsefeathers
MTBiker
Norco
MONZAS
Generální mediální partnerNova
Hlavní mediální partnerHit rádio
Nova Sport
PartneřiSportHelp
Cyklostar
DodavateléBikeporn
MTBiker
FDF Bike shop
ACI
Kastar
Katmar
BG
Lipence
TKF
Mediální partneřiMTBs
Pinkbike
Bike and Ride
Partneři závoduGiant
Camelbak