Pravidla a novinky v sezoně 2021

Autor

Zima je v plném proudu a proto Vám přinášíme aktualizaci pravidel pro 9. ročník T-Mobile / České Enduro Serie 2021.

 

Pravidla a novinky v sezoně 2021

První závod nám začne až za pět měsíců a to v nové lokalitě SKI KRALIČÁK 22.-23.5.2021 ale o to víc je důležité si načíst pravidla pro letošní ročník. Připravili jsme si pro Vás pár změn a novinek v pravidlech a rádi bychom upozornili na ty nejdůležitější. Hlavní a stěžejní body zůstávají stejné, nicméně rádi bychom poukázali na následující:

1. Startovné 

Od 1.1.2021 se startovné zvedá na 1000,- Kč u dospělých kategorií, děti to mají za 450,- Kč . O vrácení startovného je možné zažádat do 14 dnů před datem závodu a to za poplatek 250,- Kč. Změna kategorie je možná pouze do posledního dne on-line přihlášení k danému závodu a to písemnou formou (stačí e-mail) na info@kolopro.cz Převedení startovného na jiný závod nebo jiného člověka je možné pouze do posledního dne on-line přihlášení k danému závodu a to písemnou formou (stačí email).  

Stále máte možnost si na všech závodech letošního 9. ročníku T-Mobile / České Enduro Serie využít koncept permanentních slev na startovném. On-line permanentky T-Mobile / Česká Enduro Série 2021 ve dvou variantách platí pro celou sezónu 2021, je vystavena na konkrétní jméno, tudíž není přenosná. Permanentku nelze uplatnit na partnerské závody. Odkaz na ESHOP 

2. Nové kategorie

Věnujte pozornost novým kategoriím pro ročník 2021. Změny jsou především v Race kategorii a nově je přidaná dětská kategorie Newbie 13-14 let, která pojede stejné trasy jako Hobby. 

Race Muži U21 17-20 let
Race Elite Muži 21-35 let
Race Muži 35-45 let
Race Muži 45-55 let
Race Muži 55+
Race Ženy 17+

Hobby Junioři 15-20 let
Hobby Muži 21 +
Hobby Muži 40+
Hobby Ženy 15+

Newbie 13-14 let
Rookie 11-12 let
Grom 6-10 let

E-ENDURO RACE

Open muži 18+

Open ženy 18+ 

3. Prezence 

Výdej startovních čísel bude probíhat nově už v pátek a to od 16:00 do 18:00. Dále v sobotu od 09:00 do 12:00. Na místě nebude možné se přihlásit do závodu. POZOR: závodníci mají povinnost označit kolo tabulkou s platným startovním číslem a to nejpozději v sobotu do 12:00, tratě jsou otevřeny pouze pro přihlášené závodníky s řádně nasazeným číslem. 

4. Povinná výbava 

Závodník smí používat pouze jedno jízdní kolo, jedny komponenty, vše potřebné si musí vézt sám a opravy zajišťovat svépomocí. Nikde nic neodkládá, nevyměňuje. Přestože starty mohou být pokaždé na stejném místě, závodník musí do celého závodu vyrazit s celou výbavou. Vzájemná pomoc mezi závodníky je povolena a podporována, cizí pomoc dovolena není. Není dovoleno používat elektrokolo při tréninku ani při hlavním závodě s výjimkou kategorie elektrokol.

Povinnou výbavou je cyklistická helma. Závodník musí mít helmu po celou dobu jízdy v závodu, helmu nemusí mít pouze v transferu při jízdě do kopce na lesní cestě nebo v případě sesednutí z kola. Pro děti a kategorie do 18 let je helma povinná po celou dobu bez výjimky. Povinný je i chránič páteře, možno nahradit batohem s integrovaným chráničem páteře. Nedodržení povinné výbavy bude mít za následek diskvalifikaci ze závodu.

Pořadatel důrazně doporučuje integrální helmu po celý závod, chrániče kolen, loktů, dlouhoprsté rukavice, sjezdové/motokrosové brýle, nářadí, rezervní duši, základní lékárničku a vždy kontakt na pořadatele!

5. E-ENDURO RACE 

Pro letošní rok zařazujeme závod elektrokol. Již teď se můžete registrovat prostřednictvím registračního formuláře na na www.enduroserie.cz do dvou kategorií Open muži 18+ a Open ženy 18+ Bližší informace chystáme v novém článku. 

Kompletní pravidla najdete na stránce PRAVIDLA SERIÁLU

TV Nova generálním mediálním partnerem T-Mobile Česká Enduro Série
Autor


Novým generálním mediálním partnerem cyklistického seriálu T-Mobile Česká Enduro Série se od sezony 2021 stává TV Nova.

Česká Enduro Série, největší enduro MTB seriál v ČR i Evropě pro širokou veřejnost, má za sebou rok plný výzev. A přestože se organizátoři v roce 2020 museli vyrovnat s mnoha překážkami, síla projektu i celé cyklistiky se naplno ukázala ve schopnosti přizpůsobit se novým podmínkám a nadále přinášet radost tisícům účastníků a fanoušků po celé republice

Pokračovat ve čtení

T-Mobile Česká Enduro Serie

Autor T-Mobile Česká Enduro Serie

9. ročník T- Mobile České Enduro Serie reprezentuje původní myšlenku MTB: návrat k přírodě a přátelské neformální atmosféře a zároveň kombinuje všechny MTB dovednosti - vytrvalost, techniku, strategii a rozvahu.

Generální partnerT-Mobile
Hlavní partneřiTREK
Merida
Horsefeathers
MTBiker
Norco
MONZAS
Generální mediální partnerNova
Hlavní mediální partnerHit rádio
Nova Sport
PartneřiSportHelp
Cyklostar
DodavateléBikeporn
MTBiker
FDF Bike shop
ACI
Kastar
Katmar
BG
Lipence
TKF
Mediální partneřiMTBs
Pinkbike
Bike and Ride
Partneři závoduGiant
Camelbak